• Fysiotherapie De Vooruitgang

Therapeuten

Mariëlla Hamelink

“Ons lichaam moet sterk genoeg zijn om om te kunnen gaan met verschillende omstandigheden!”

Functie:
Fysiotherapeut, Fasciatherapeut, Oedeemtherapeut

Over mij:
Het helpen van anderen vind ik belangrijk. Op de middelbare school maakte ik daardoor de keuze voor fysiotherapie. In 2005 ben ik gestart als fysiotherapeut. Eerst in de ouderenzorg bij SVRZ in locaties De Vurssche en De Molenhof.

Daar heb ik de gelegenheid gekregen om mijn kennis over het lichaam te verdiepen met de opleiding Manuele Lymfedrainage Vodder (handmatig stimuleren van de vochtafvoer).
In 2014 mocht ik de eerste opleiding Fasciatherapie FIT (bindweefseltherapie) in Nederland volgen. Tijdens deze opleiding werd het bewegend functioneren van het menselijk lichaam een stuk duidelijker voor mij. De verschillende trekkrachten die in het lichaam werken door de functie van het bindweefsel geven veel handvatten voor het behandelen van zowel acute als chronische klachten.

Tijdens deze opleiding en de behandelervaringen daarna zie ik hoe belangrijk de samenwerking tussen het lymfesysteem en het bindweefsel is voor het goed werken van het lichaam. En hoeveel mogelijkheden er zijn om het lichaam in deze systemen te versterken.

Met deze kennis werk ik graag met u aan “vooruitgang”.


 Anneke Labinsky

“Er is niets meer ingenieus dan het menselijk lichaam.”

Functie:

Algemeen Fysiotherapeut, Fasciatherapeut, Oedeemtherapeut

Over mij:

Het helpen van anderen vind ik persoonlijk erg belangrijk. Toen ik een beroep moest gaan kiezen ging mijn interesse uit naar fysiotherapie, ook wilde ik dierenarts worden en architectuur leek mij ook wel wat. Het omgaan met mens en dier heeft mij altijd getrokken, ook iets creëren/tekenen zit in mijn bloed.

Na mijn opleiding Fysiotherapie heb als algemeen fysiotherapeute bij verschillende praktijken gewerkt. In 2006 kreeg ik de gelegenheid om op de afdeling fysiotherapie in de Blaauwe Hoeve te Hulst aan de slag te gaan. Daar heb ik in 2012 mijn opleiding tot oedeemtherapeut afgerond. Door deze specialisatie ben ik in aanraking gekomen met Willie Fourie en zijn Fascietechnieken, waarbij ik een cursus volgde voor de specialisatie oedeemtherapie. Hij werkt vanuit de fascia-principe en mijn fascinatie voor deze richting was direct geboren. In september 2016 heb ik mijn eerste blok, de basis module, goed afgerond en ben ik gestart met het vervolg van de opleiding Fasciatherapie FIT (bindweefseltherapie).

Ondertussen leerde ik Mariëlla beter kennen, zij hielp mij namelijk met mijn meniscusklachten waarbij zij fasciatherapie toepaste. In het 2018 kwam er bij Fysio de Voortuitgang van Mariëlla een ruimte vrij in het pand. Ze vroeg mij of ik interesse had om met haar samen te komen werken.

Tot op heden geniet ik volop van het ondersteunen van patiënten in het helpen ontdekken van hun eigen krachten om hun fascia en lymfesysteem te stimuleren zodat zij zich beter kunnen gaan voelen. Daarbij geef ik hen graag handvaten waarmee zij zichzelf sterker kunnen maken, zodat zij hun lichaam meer gaan begrijpen en zij in de toekomst hun klachten zelf beter herkennen en kunnen opvangen.