• Fysiotherapie De Vooruitgang

Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage bij Fysiopraktijk De Vooruitgang.

(stimuleren van het lymfestelsel)

Het lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht zit overal verspreid door het lichaam; in de bloedvaten, in de lymfevaten, in de hersenen en alle organen. Dit vocht bevalt alle stoffen die het lichaam nodig heeft om goed te werken. Tegelijk worden ook alle afvalstoffen geloosd in dit vocht. Het is belangrijk dat daar een goede balans tussen is.

Deze balans wordt geregeld door het bloedvatenstelsel en het lymfestelsel. Het bloedvatenstelsel zorgt er voor dat er voldoende voedingsstoffen aangevoerd worden en het grootste gedeelte van het vocht afgevoerd wordt.

image

Het lymfestelsel heeft alleen een afvoerende rol. In het vocht dat niet afgevoerd wordt door de bloedvaten zitten veel afvalstoffen. Het lymfestelsel zorgt er voor dat deze afvalstoffen afgevoerd gaan worden.

Er kunnen problemen ontstaan in deze afvoer wanneer iemand ziek is, veel stress heeft een operatie krijgt of een ongeluk meemaakt. Ook kan dit aangeboren zijn. In dit geval kan een lymfedrainage therapeut met een specifieke, zachte massage het lymfestelsel stimuleren en zorgen dat de afvoer verbeterd.

http://www.mldv.nl/