• Fysiotherapie De Vooruitgang

Fasciatherapie

Fasciatherapie bij Fysiopraktijk De Vooruitgang.

Fasciatherapie is een nieuwe specialisatie binnen de fysiotherapie. Kenmerkend is dat we bij elke klacht altijd naar het hele lichaam kijken. Bij triggerpoints en spanningen in de fascia (bindweefselvliezen) kan de oorzaak van de pijn namelijk op een heel andere plaats zitten dan waar u de pijn ervaart. Als we deze oorzaak gevonden hebben behandelen we die met specifieke fasciatechnieken. Het doel hiervan is dat u minder pijn heeft en makkelijker kunt bewegen.

Kijk altijd naar het geheel
Behandel dan het lokale probleem
Beweeg daarna vrij en totaal

Fascia:
De Fascia is een groot 3-dimensionaal elastisch netwerk van bindweefsel in het lichaam. Het is te vergelijken met een “wetsuit” onder de huid. Dit netwerk zit van top tot teen en van huid tot in het bot. Het verbindt huid met spieren en organen en vaten.

Basis voor het onderzoek is het beoordelen van bewegingen met heel het lichaam.

Behandeling:
Met specifieke technieken die we met onze handen uitvoeren kunnen we spanningen of verklevingen in de fascia behandelen. De intensiteit variëren we per persoon en per lokaal probleem.

Deze technieken kunnen we uitbreiden door gebruik te maken van hulpmiddelen (tools).

Een belangrijk onderdeel van de behandeling bestaat uit een oefenprogramma (om thuis te doen). Dit oefenprogramma is specifiek voor de klachten die u ervaart.

Vaak worden hier (fascia)ballen en foamrollers voor gebruikt.